Advertisements
 

Jason’s Studio Before

I shared some pictures on Monday of the not-quite-finished main part of Jason’s studio remodel. I was able to find a few before pictures but the rest must be on a different hard drive. When we moved in the room was carpeted. (I can’t find any of those pictures.) Then our cat peed on the carpet various times in various places and we ripped it out and threw it away. (I hate cats. And carpet. Sorry to anyone that I just offended.) Under the carpeting we found that the original flooring had been painted some some kind of white something. It was dirty so we painted it with Kilz. Then we painted it chocolate brown thinking maybe it would match the rest of the house. It didn’t look good. (Again, can’t find any pictures …) Then, we decided to do the whole room in black VCT tiles. Cheap, durable, dark … good for a room that people are dragging amps and guitars and drums in and out of. As this room has evolved into less of a practice room and more of a full-blown home studio a real remodel was desperately needed. Here are some pictures from the previous state:

We love this gigantic, unbelievably-heavy gold vinyl mid-century sofa bed. Besides weighing as much as a car, it’s really long and in the original floor plan of the room there was only 1 option of where it could fit. Right smack in the middle of the room facing the door to the living & dining room.

Jason’s brother’s drums lived in the corner of this room for about 3 years.

Jason’s desk was fitted into the space between these 2 closets covering an impractically high window seat. Not conducive to proper studio monitor acoustics.

This is without a doubt Lucy’s favorite room in the house. She always keeps her toys in here. When Jason is working at home she’ll curl up on the couch or under his feet. Sidenote to a sidenote: I HATE this leather shag rug. I thought it was a bad idea from the beginning. I remember when Jason picked it out at the store and I was distracted on the phone with my sister and couldn’t say “What are you thinking? How are we going to clean that thing?!”

Lucy also loves to look out the backdoor. It’s a window just her height. I always imagine she’s waiting for him to get home from a tour. (Actually, here she seems to be staring at that guitar, doesn’t she?)

The original floor plan was this:

The new floor plan is this:

It’s amazing how much bigger this space feels now that it’s cut in half. Even the main space feels bigger than the old space. Jason took out of the closets which allowed us to fit that giant couch perfectly into that nook. The space behind it is half the impractically high window seat and half a ledge that will eventually be shelves on top. The smaller room, “the loud room”, will be used for storage and tracking. It’s still needing insulation, sound absorption and drywall; shelves; lighting; rug; etc.

I’ll have some finished after pictures whenever the room is fully finished. Don’t hold your breath – it might be a few months. Check out Monday’s post if you didn’t see the pictures of the mostly-finished main space.

Advertisements

One Response to Jason’s Studio Before

  1. […] and added a wall to create 2 different rooms. (You can read about it and see before pictures here.) There is now a main studio control room and a second utility room (sometimes called the mudroom, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: